torsdag 1 augusti 2019

BOKTIPS MED EN SMAKBIT !



Idag är det första dagen i augusti och vi hoppas väl på sköna dagar även den här månaden. Jag tassar gärna fram i lite sand lite till. Bara jag slipper bada. Har klarat mig hittills i år 😁Vi har hunnit just passerat en värmebölja och nu väntar lite kallare väder. Men jag håller väl ut och väntar på några fler graders värme. 


I väntan på lite värmare så får jag vårda blommorna lite och dofta på blommande Lavendel och läsa böcker.

*************************************

Idag bjuder jag på en smakbit ur en spänningsroman......

Boken kan köpas hos bl a ADLIBRIS

Sista färjan från Ystad 
Författare: Karin Alfredsson

Mannen och kvinnan har kört i ilfart genom Sverige. De sladdar upp på färjan i Ystad, sista avgången mot kontinenten. De parkerar sin Mercedes på bildäck och kvinnan går en sväng runt caben. När hon kommer tillbaka har F:et på bilens registreringsskylt blivit ett E. De är redo för Europa.

Samtidigt väntar en fyraårig pojke på sin födelsedagspresent hemma i Vällingby.

En svårt sjuk kvinna i Solna läser ett mejl från en sommarstugemäklare. Hon måste nog sälja sitt älskade torp, ändå.

En professor i Bromma ser fram emot en romantisk hotellhelg med sin älskare.

En lantbrukare i Uppland provar en alldeles för dyr ny kavaj och väntar på sms från en förbjuden kärlek.

I Stockholm steker en polis, ovetande om situationen, pannkakor till sina barnbarn och ser fram emot pensionen. Snart kommer hon att hamna i en brottsutredning som inte liknar något hon tidigare varit med om.


SMAKBIT:
Hasse har många synder på sitt samvete, det ska gudarna veta, men ingen av dem är numera straffbara, såvitt han vet. Ändå måste han få polisen, vad det än handlar om, att hålla tyst. Han får inte bli indragen i något olagligt, hur liten skuld han än har.
Han har slutat åka till klubbar i Stockholm, om det är dem och deras eventuella laglöshet det hela handlar om. Han kör aldrig för fort, han har handsfree för mobilen och alkomätare för att aldrig riskera rattonykterhet. Han har älgstudsaren inlåst och betalar mer skatt än han skulle behöva, det påpekar LRF-revisorn varje år. Hans rykte är fläckfritt och måste så förbli.
Han måste få dem att avskriva llt, vad det än kan vara, och lämna honom ifred. Han går igenom varje detalj i sitt liv, analyserar alla fakta och alla argument. Förbereder sig som inför en debatt i fullmäktige. Alltså är han beredd när den stadiga poliskvinnan frågar om de pengar han har skickat till Stefan Blom.........


HA DET GOTT !










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar