torsdag 26 september 2019

BOKTIPS, SMAKBIT !








Idag bjuder jag på en smakbit ur boken "Brudar i svart", skriven av Sirpa Kähkönen.

Sirpa Kähkönen (f. 1964) är författare och ordförande för finska författarförbundet samt f.d. ordförande för Finlands PEN. Lind & Co har tidigare givit ut hennes roman Granitmannen, som nominerades både till Finlandiapriset och Nordiska rådets pris, samt fackboken Livsöden i Finlands bortglömda fångläger, som behandlar hennes morfars tid i Dragsvik.





Brudar i svart är den första romanen i den hyllade Kuopiosviten om hemstaden i östra Finland. Romanerna är delvis baserade på händelser i hennes egen släkt.

Bokförlaget Lind & Co har gett ut boken och boken kan bl a köpas hos  ADLIBRIS

SMAKBIT:
Så förflöt vinterns och vårvinterns kvällar, och så småningom började de flanera utomhus när vädret blivit gynnsammare. De promenerade i parkerna som andra par, och gick på kafé för att dricka något varmt. Och varje gång Lassi följt henne hem stannade han i skuggan av träden där han stått och sett efter henne den första gången, och där kysstes de. Och alla dessa kramar och kyssar och långa längtansfulla kvällar förberedde Anna på det som komma skulle: sommaren och den fria naturen, sommaren och resorna till öarna.

Lassi hade börjat prata om det i god tid, och i början hade Anna sagt att hon inte tänkte följa med i några båtar. Hon kunde inte simma och litade hur som helst inte på några skutor. Hon visste nog vad som försiggick där. Hon hade hört om sådana utflykter under sina besök på tvättstugan, hört högljudda antydningar om att skräp och barr inte var det enda som kunde fastna i kjolfållarna ute på öarna.........







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar