Julpysslet fortsätter i "stugan" här.
I dag är temat julgodis.
Även julgodiset valde jag i år att gå på Ernst linje och det ångrade jag verkligen inte när
jag tillät mig att provsmaka lite ;)
för det måste man väl ändå få göra och vara ett lite privilegium när man
äger köket för det mesta :)
Du hittar hans recept nedan
Klicka HÄR. Recept.nu
Vit chokladfudge med kardemumma
1,5 dl grädde
5 dl strösocker
150 g smör
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemummakärnor, malda
100 g vit choklad, hackad
florsocker
Gör så här:
Rör ihop grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull.
Koka på medelvärme till 118 grader.
Detta tar ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Ta av kastrullen. Blanda i vanilj, stött kardemumma och hackad vit choklad, låt den smälta.
Häll upp i bakpappersklädd form. Låt stelna i kyl. Skär i bitar, rulla i florsocker.
Säkert gott det också... om man gillar vit choklad. Det gör inte jag, så här blev det vanlig chokladfudge istället :)
SvaraRaderaKram
Blev nog gott med den vanliga varianten också.
RaderaHa en bra dag !
Kram
Han är ju duktig det måste man säga. Och han inspirerar. Idag tänkte jag lägga in om korvstoppning, som jag tog efter. God Jul! / Britt
SvaraRaderaVisst är han en trevlig inspirationskälla, den fine Ernst :)
RaderaDå ska jag "titta in" till dig idag.
GOD JUL önskar jag dig !
Mums så gott! Han är kreativ den där Ernst och ger så många fina idéer. Önskar dig en riktigt God Jul! :-)
SvaraRaderaEn riktig GOD JUL till dig också !
RaderaMen MMMM vad syndigt gott måste provas .) jag önskar dig en riktigt mysig och God Jul !
SvaraRaderaKram
Önskar dig också en riktigt GOD JUL !
RaderaKram