tisdag 22 december 2015

Julgodis a la Ernst




Julpysslet fortsätter i "stugan" här.
I dag är temat julgodis. 
Även julgodiset valde jag i år att gå på Ernst linje och det ångrade jag verkligen inte när
jag tillät mig att provsmaka lite ;) 
för det måste man väl ändå få göra och vara ett lite privilegium när man
äger köket för det mesta :)

Du hittar hans recept nedan

Vit chokladfudge med kardemumma

1,5 dl grädde
5 dl strösocker
150 g smör
1 msk honung
1 krm vaniljpulver
1 tsk kardemummakärnor, malda
100 g vit choklad, hackad
florsocker

Gör så här:

Rör ihop grädde, socker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull. 
Koka på medelvärme till 118 grader. 
Detta tar ca 30 minuter. 
Rör om då och då. 

Ta av kastrullen. Blanda i vanilj, stött kardemumma och hackad vit choklad, låt den smälta. 

Häll upp i bakpappersklädd form. Låt stelna i kyl. Skär i bitar, rulla i florsocker.





8 kommentarer:

  1. Säkert gott det också... om man gillar vit choklad. Det gör inte jag, så här blev det vanlig chokladfudge istället :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev nog gott med den vanliga varianten också.
      Ha en bra dag !
      Kram

      Radera
  2. Han är ju duktig det måste man säga. Och han inspirerar. Idag tänkte jag lägga in om korvstoppning, som jag tog efter. God Jul! / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är han en trevlig inspirationskälla, den fine Ernst :)
      Då ska jag "titta in" till dig idag.

      GOD JUL önskar jag dig !

      Radera
  3. Mums så gott! Han är kreativ den där Ernst och ger så många fina idéer. Önskar dig en riktigt God Jul! :-)

    SvaraRadera
  4. Men MMMM vad syndigt gott måste provas .) jag önskar dig en riktigt mysig och God Jul !

    Kram

    SvaraRadera